De Weg Naar Succes

Published Sep 19, 20
6 min read

Communicatie

Dat begint vaak al bij studentenverenigingen. Daarna zijn er netwerken te kust en te keur. Lionsclub, Vrijmetselaars, Rotary, politieke partijen, de Vereniging van Noord-Nederlandse pottenbakkers op macrobiotische grondslag, noem maar op. Vooral in vroegere tijden was de succestop in ruime meerderheid masculien. Sommige ambitieuze vrouwen maakten van de nood een deugd en baanden zich via liefjes en het bed een weg naar de maatschappelijke top.

Samenwerken In TeamsTeamwork

Ook nu wordt deze aanpak nog toegepast, maar dan onder het motto ‘het nuttige met het aangename verenigen’. Uw net opgestarte bedrijf maakt geen winst en u hebt een lening bij de bank uitstaan waar Dagobert Duck van zou opkijken. Klanten blijven weg. Houd uw hoofd koel, want paniekvoetbal levert sowieso geen doelpunten op.

Van schade en meestal ook schande wordt men wijs, luidt het cliché. online teamontwikkeling. Mislukkingen genereren nieuwe kansen, hoewel u dat tijdens uw vrije val naar beneden waarschijnlijk nog niet ziet. Overigens zit u als Nederlander wat betreft uw zenuwen goed. De echte stresskippen zitten in China en Taiwan, de meest relaxte ondernemers in Zweden, Ierland en Nederland.

Coaching Models

“U kunt wel denken dat u er nog helemaal bij hoort, maar uw medewerkers denken daar echt anders over. Als het erop aan komt bent u immers degene die beslissingen moet nemen en eventuele harde maatregelen van de top doorvoert.” Toename van succes betekent meestal toename van eenzaamheid. Hoe hoger, hoe kouder.

Ze vinden hun warmte thuis, en daar zijn ze extra zuinig op. Warmte is een schaarstegoed geworden. 0 meting voorbeeld. De propjes naar elkaar schietende werknemers zitten een verdieping lager. Het: “Wie wil er allemaal koffie?” klinkt niet op uw etage. Afhankelijk van uw doel is het belangrijk om op te vallen. In de muziekwereld zie je dat veel sterren al jong op de planken stonden.

Zelf kijkt ze met gemengde gevoelens terug op haar kindertijd: ”Ik speelde alleen maar viool. Ik miste dingen waar leeftijdsgenoten mee bezig waren. Mijn viool was mijn identiteit.” Ook Michael Jackson werd als kleuter door zijn vader het podium op geknuppeld. Of dit bijgedragen heeft tot zijn succes of tot zijn ondergang is de vraag.

Teamleiders

CoachSamenwerking

Je hebt ook laatbloeiers, zoals strafrechtadvocaat Piet Doedens. Die begon pas op zijn twintigste met zijn studie rechten. “Een strontvervelende studie. Het leukste onderdeel was nog strafrecht.” Hij viel op als stagiair bij Max Moszkowicz in Maastricht. Op 38-jarige leeftijd nam hij het kantoor over van de bejaarde strafrechtadvocaat Simon.

Volgens de onderzoeker Ber Damen “worden topmanagers vooral gemotiveerd door macht. Zij doen graag hun invloed gelden en willen anderen sturing geven.” Laat de machtswellusteling in u dus vrij, maar houd het beschaafd. De klassieker “eerlijkheid duurt het langst” gaat bijna voor alles op, ook voor succes. Zelfs in het criminele circuit wordt het schenden van afspraken niet gewaardeerd.

Wilt u het grote succes, dan moet u eerlijk zijn. Zorg dat niemand u later een loer terug kan draaien, dat kost u namelijk alsnog de kop. Eén sleutel kan alleen het gesternte u geven: geluk. Voorbeelden: uw karakter (geen lapzwans, maar een doorzetter), uw familie (Tokkies of Dreesmannen), uw land (Nederland of Ivoorkust), uw scholing (VMBO of universiteit), uw geslacht (mannen hebben nog steeds meer kans op succes), uw capaciteiten, uw sociale intelligentie, uw uiterlijk en zo zijn er nog veel meer (teamontwikkeling voorbeelden).

Organisatie

De middle manager zit tussen het hoger management en de werkvloer in. Hij/zij heeft de rol om de strategie te vertalen naar de werkvloer. Dat is niet altijd even dankbaar werk. Maar wel cruciaal om als organisatie succesvol te kunnen zijn. Denk bij de term middle managers aan afdelingshoofden, teamleiders en werkplaatschefs (high performance team).

Middle managers zorgen ervoor dat hun medewerkers de goede dingen doen en deze ook nog goed doen. Ze zorgen ervoor dat de organisatiedoelstellingen vertaald worden naar het team en dat medewerkers continu geprikkeld worden om datgene te doen wat de organisatie van hen verwacht. Dat betekent motiveren, uitleggen, coachen, instrueren, delegeren, feedback geven, confronteren en complimenteren.

Hoe willen we met elkaar omgaan in deze organisatie? Hoe bedienen wij onze klanten? Hun voorbeeldgedrag en hun wijze van sturen op gewenst gedrag is daarin leidend. Helaas investeren niet alle organisaties in de competenties van de middle managers. Vaak wordt ‘het beste jongetje of meisje van de klas’ automatisch benoemd tot de leidinggevende van de afdeling.

Begeleiding

Maar dat hoeft nog niets te zeggen over de managementvaardigheden van deze persoon. En dat is jammer. Want juist in middle managers moet je investeren als je wilt sturen op prestaties en op de gewenste cultuur. Wil je weten hoe je binnen jouw organisatie je middle management kan laten groeien? En wil je daar zelfs een effect garantie op? .

Voor welke Masterclass wil je jezelf aanmelden?*Masterclass Scaling Up (15 sept)Masterclass Scaling Up (18 sept)A-player Company Sprint (30 sept & 29 okt)Annual Sprint (29 sept & 10, 11 nov)Masterclass Scaling Up (14 okt)Masterclass Scaling Up & Sustainable Development Goals (28 okt)Masterclass Scaling Up (16 dec)PhoneDit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd - teamontwikkeling communicatie..

Samenwerken In TeamsWerken In Teamverband

Snel én blijvend uw verkoopresultaten verbeteren? Het Sales Acceleratie Management programma (SAM Compact) van RedFoxBlue doet het. Een sterke sales professional licht uw salesteam en aanpak gericht door op de belangrijkste succesfactoren en grijpt in waar nodig. Zo hebt u binnen een maand een hogere omzet en lagere verkoopkosten in zicht.

Leidinggeven

Onze professionals voegen daar hun jarenlange praktijk- en coachingervaring aan toe. Dat bepaalt voor een groot gedeelte het succes van onze trainingen. Maar houd ook de volgende succesfactoren in het oog: Richt de training op het verschil tussen de huidige en gewenste performance van de deelnemers. Train op de dagelijkse praktijk van de deelnemers.

Alleen zo zijn de verbeteringen en het rendement meetbaar. Zorg voor 100% betrokkenheid en inzet van uw team én hun manager. Selecteer externe professionals op geloofwaardigheiden vakmanschap De echte training start pas na de training. Organiseer ervarend leren in de dagelijkse praktijk. U werkt als team aan het perfectioneren van uw strategie inclusief interventieplan, voor een winnende positie in de markt van morgen.

Tijdens intensieve maandelijkse bijeenkomsten werkt u aan het verbeteren van leiderschaps- en managementvaardigheden. In de meest complete en praktijkgerichte training van Nederland leert u hoe u uw verkoopteam optimaal kunt inrichten, aansturen en laten scoren. Een praktische training waarin de salesmanager kennis en vaardigheden leert overbrengen op zijn of haar eigen team.

Business Coaching

Na deze intensieve training kunt u succesvol onderhandelen op grote en complexe offertes en sales cycles. Tijdens deze training leert u uw commerciële propositie goed, duidelijk en pakkend te presenteren aan de beslissers binnen uw organisatie. U leert om richting klanten minder te verkopen en meer te hélpen kopen. Zo bouwt u kansrijke prospects uit tot waardevolle klanten.

U leert ze gebruiken om beter in te spelen op het onderbewuste van uw klant en dus beter te verkopen. Uw binnendienst leert denken en handelen als boegbeeld naar klanten en werkt actief mee aan een optimale netto verkooptijd van uw accountmanagers. Uw technische specialisten leren om – in samenwerking met de verkoopcollega’s – een commerciële bijdrage te leveren aan het behouden en uitbouwen van klanten.

Navigation

Home

Latest Posts

Voorbeeld Waardepropositie

Published Oct 30, 20
6 min read

Customer Journey Stappen

Published Oct 28, 20
6 min read

Waardepropositie Maken

Published Oct 26, 20
6 min read